13 Eylül 2007 Perşembe

Kramp (((-_-))) İstanbul Sokakları (1998)



(((-_-))) Track List (((-_-)))



1. Tek Başına
2. Kanatlarım Olsa
3. Doðduðum Günlere
4. Abuksubuk
5. Kudurmuþ Azgın Sular
6. İstanbul Sokakları
7. Aklıma Gelmişken
8. Bir Dünya Arıyorum
9. Onlarla


Kramp grubu için Whisky ve Objektif ile birlikte en sağlam rock/heavy metal gruplarından biri diyebiliriz. Grup 1984 yılında Doğan Sakin (Gitar/Vokal), İdris Tübcil (Davul), Nezih Onur (Bas Gitar/Vokal) tarafından kuruldu. Grup 1986 yılında Onlarla isimli demosunu kendi imkanlarıyla piyasaya sürdü. 1993 yılında ise ilk yasal albümleri Lan N oldu yu Şahin Plak tan çıkardılar. Lan N oldu adlı albümlerinin kayıtları konusunda istediğini alamayan grup Ada Müzik ile anlaştı ve albümü ikinci kez çıkardı. Albüme ismini veren Lan N oldu şarkısına bir de klip çekildi.

Kramp isim olarak baba heavy metal grubu Krank tan etkilenmiştir. Bugüne kadar Cem Karaca, Erkin Koray gibi ustalarla konserlere çıktılar ve Nuri Kurtcebe, Gökalp Baykal, Aptülika ve sağlam Thrash gruplarından Kronik ile çalıştılar. İkinci albümleri İstanbul Sokakları nı 1998 yılında yine Ada Müzik ten çıkartan Kramp albümde ilk olarak Erkin Koray ın söylediği ve sözleri Nuri Kurtcebe ye ait Tek Başına isimli şarkıyı seslendirdi. Gökalp Baykal da kayıtlarda Synthesizer da yer aldı. Tam bir rock/heavy metal arası sound a sahip olan albüm birçok dinleyici tarafından beğenildi ve birçok yerde olumlu eleştiriler aldı. Albüm hem MC hem de CD olarak piyasaya sürüldü.

Sağlam bir rock ya da heavy metal albümü dinlemek isteyen arkadaşlar özellikle bu albümü dinlemeli diyorum. Özellikle Erkin Koray dan bildiğimiz ve Kramp ın çok hızlı ve sert biçimde yorumladığı Tek Başına ve Onlarla benim favori parçalarım. Ayrıca albümdeki Tek Başına isimli şarkıya bir de stüdyo klibi çekildi. Klipte zamanında Yeditepe TV de sunduğu Heavy Metal programından, Hıbır dergisinden tanıdığımız Türk Rock simasının tanınmış isimlerinden karikatürist Abdülkadir Elçioğlu ve Eko Tv, Radyo D, Yüxexes den tanıdığımız Güven Erkin Erkal gibi ustalar da yer aldı.


ŞiFrE LiNkK

LaZuTLaR pLaK



saygılar
zuğa R. poğarişi (((-_-))) deniz R. pınaroğlu

Hiç yorum yok: