13 Eylül 2007 Perşembe

Sokak (((-_-))) Küçük Kadın (2oo7)




(((-_-))) Track List (((-_-)))


01 - Kücük Kadin (((-_-)))
02 - Jale (((-_-)))
03 - Ahtapot (((-_-)))
04 - Hayatin Sirri (((-_-)))
05 - Yigenim (((-_-)))
06 - Günesin Dogdugu Yer (((-_-)))
07 - Haram Sevda (((-_-)))
08 - Kirik Mizrap (((-_-)))
09 - Feslegen Cicegi (((-_-)))
10 - Tuglanin Gücü (((-_-)))
11 - Uyutmaz (((-_-)))
12 - Midasin Kulaklari (((-_-)))
13 - Öc (((-_-)))
14 - Yaban
15 - Sessizlik Ölümü Biriktirir (((-_-)))
16 - Jale (Remix) (((-_-)))
17 - Intro (((-_-)))



1999 yılında Attila Alp Gözübüyük, Rıza Sırman ve Oral Gültürk kurdukları müzikal kardeşliğe Grup SOKAK adını verdiler. Grup SOKAK ismi amatör bir hayatı tüm gerçekliğiyle ortaya koyan, felsefi bir yaklaşımdan çok anlamının tam göbeğine oturmuş, inatla yaratılan cennet hayallerin korunmasız kaldığı ama yaşamak ve yaşatılmak zorunda olduğu yerin adıdır Grup SOKAK'ın hikayesi 1998 yılında düşleri keşfe çıkan birkaç amatör ruhun kavuşmasıyla başlıyor aslında. Bursa şehrinde, basılan caddelerin bir kaç katmer altında hizbe ve küflü, tatlı ve mutlu bir depoyu muhabbet mekanı haline getiren bu melodi işçileri heyecenları ile iz sürüp buldukları cennet dünyada her türlü fedakarlığı yapmaktan çekinmediler. Sniper grubundan Rıza ile dost yüreklerden Zafer, Onur, Can, Sedat, Ayben, Erdal, Gökhan ve Çağlar Panzehir resmini canlandıran renklerdi. Kurdukları bu stüdyoda her geçen gün farklı şeyler üretip paylaşıyorlardi Ömer Karabayram (Black Sabbath) tanıştırdı Rıza ve Attila'yı, kırık dökük bir davul ve detone seslerle çalınan "Knockin' on heaven's door" ise birleştirdi. Sonsuza dek sürecek bu dostluk, gözler kapalıyken inecek hiç bir yumruğu görmemecesine Grup SOKAK'ı doğurdu annesi Hayal'den. İnegöl'de buldular Oral'ı.

Bestelerin kremasını hep o yapardı ama parmağının ucuyla bile tatmazdı onları beklemeden. Boynu bükük ve geride çaldı gitarını. Ama onlar hep Sevgili Oral'ın dev notalarının gölgesinde soluklandılar.Oral'dan sonra kadro tamamdı ve artık kayıt zamanıydı. Yanlarına Cem, Onur, Mustafa (Tarabyalı Süper Mustafa) ve Doğukan'ı da alıp Beyoğlu Tünel MMG2001 yılında "Sokak Çocuğu" demo albüm'ü hazırlandı. Burada okunduğu kadar kolay olmadı elbet. Sattıkları canım enstrumanları, sabaha karşı yapılan vokal kayıtları, paylaşılan simit ve ayranlar, paylaşılamayan Samsun izmaritleri, bulunamayan yol paraları ve sokak köpekleri... Belki en güzel şarkılar değil onlar ama kesinlikle en iyileri (bu sözün mesuliyeti samimiyete aittir).

Ardından Dr. Kaan Yücel Amerika'da gerçekleştirilen belgesel yarışmasına katılmak için hazırladığı belgeselin müziklerini Grup SOKAK'ın hazırlamasını istedi. Kasım 2002'de hazırlanan Hasta Odasından Sesler isimli belgesel için SOKAK Pentagram'dan Tarkan Gözübüyük ve Neyzen Osman gibi büyük isimlerle beraber çalıştı. Aşık Daimi bestesi olan Ne Ağlarsın adlı şarkıyı rock sound'uyla yorumladı ve bu belgesele segah makamından tasavvuf bir SOKAK bestesi olan Boş Tabut isimli şarkı ile farklıbir ses getirdi..Oral Ankara'da, Rıza ise şimdi Kıbrıs'ta. Attila düş anadan ortak çocukları Grup SOKAK'a gözü gibi bakıyor ve hastetle sarılıyor dostlarının namus ve şeref emanetlerine. Mesafeler müzikal birliktelikleri dışında hiç bir sevgiyi aksatmadı kalplerden. Çünkü oradakiler her zaman buradalar.


ŞiFrE LiNkK

LaZuTLaR plaK


saygılar
zuğa R. poğarişi (((-_-))) deniz R. pınaroğlu

Hiç yorum yok: